bezár
 

art&design

2011. 06. 01.
Elindult a dunatema.eu
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a dunatema.eu, a szakmai cikkeket és események beszámolóit is tartalmazó honlap a Dunával foglalkozó civil kezdeményezések számára biztosít kommunikációs felületet.

prae.hu

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai olyan vizuális anyagokat - videó, animáció, infografika, infovideó, grafika, fotó - készítenek a cikkekhez, melyek a Dunára hívják fel a figyelmet - mondta el Kobridzsa Ádám projektvezető szerdán a weboldal sajtóbemutatóján Budapesten.

A designműhely lehetőséget kapott arra is, hogy megtervezze a kettes vonalán járó egyik villamos teljes dekorációját.

A Nemzetközi Duna Napon (június 29.) kívül egész júniusban a Duna áll a középpontban: június 1. és 11. között workshopot tartanak a fővárosban, az eseményen 42 fiatal vesz részt Európa 7 országából.

A MOME line által szervezett Urban Space Workshop program eredményeit június 10-én este mutatják be az A38 hajón.

Háromnapos konferenciát és workshopot rendeznek 17. és 19. között, a workshopok munkacímei az európai Duna-stratégia fő pontjaihoz kapcsolódnak.

A Design Meetupon 6 előadó mutat be egy-egy projektet a Dunával kapcsolatban az A38 hajón június 24-én, 29-én pedig megnyílik a Valyo csapat által készített Duna tanösvény, a 11 pontból álló informatív sétatúra a budapesti Duna-parton. A tanösvény pontjai kortárs képzőművészek segítségével mesélik el a Duna történetét, jelenét és elképzelt jövőjét.

Az EU tagországainak külügyminiszterei idén április 13-án egyhangú megállapodással fogadták el az EU Duna-stratégiáját, ezzel teljesült a magyar elnökség egyik kiemelt célkitűzése.

Egy olyan makroregionális programról van szó, amely egyszerre terjed ki a gazdasági, infrastrukturális, környezetvédelmi, energiaügyi, kulturális és oktatási együttműködésre.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés