bezár
 

irodalom

2011. 05. 31.
Többtonnás könyvadomány gyergyói településeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyergyószentmiklósi, valamint a környékbeli könyvtárak könyvállománya gyarapodhat annak az adománynak köszönhetően, melyet az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kapott a szegedi Antikvár Áruház jóvoltából - írja a Hargita Népe című csíkszerdai napilap keddi számában.

prae.hu

A könyvek elosztásáról az EMNT gyergyószentmiklósi szervezete és a helyi demokráciaközpont gondoskodik, partnerségben a városi könyvtárral.
Az antikvár könyvek többsége nagyon jó állapotú, és ideiglenesen a gyergyószentmiklósi könyvtárba kerültek.

A szállításban és a lerakodásban két helyi cég is segített, és a Dr. Marc Zsuzsanna Orvos Klub pénzadománnyal járult hozzá a szállításhoz. A program lebonyolítói szívesen fogadnak további támogatásokat is.
A könyvek egynegyedét már átválogatták, rendszerezték.

A könyvek többsége világirodalmi és magyar irodalmi alkotás, és vannak társadalomtudományi és természettudományi könyvek is a szállítmányban.

A legrégebbi példány több mint százéves.

A legtöbb könyv 50-60 éves. A művek nagyon széles érdeklődési kört elégítenek ki, olyan példányok is megtalálhatók a mintegy 12 tonnát nyomó könyvszállítmányban, amelyeket korábban többször kerestek már egyetemisták.

A gyergyószentmiklósi városi könyvtár elsőként válogathatott a nagy mennyiségű könyvből, és közben várják azoknak a környékbeli könyvtáraknak a jelentkezését, amelyek részesülni szeretnének az adományból.

Legutóbb tavaly érkezett nagy mennyiségű könyv Magyarországról a Székelyföldre. A 2010-es év végén Székelyudvarhely kapott több tonna könyvet - szintén az EMNT közreműködésével.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés