bezár
 

art&design

2011. 05. 31.
Ékszer- és öltözéktervezői pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kauri és nagyító - Bíró Lajos óceániai ékszerei címmel szeptemberben nyíló kiállításához ékszer- és öltözéktervezési pályázatot hirdet a Néprajzi Múzeum.

prae.hu

Az Óceániai színek és formák magyar szemmel című pályázatra iparművészek, kézművesek, restaurátorok, illetve szakközépiskolák és szakiskolák diákjainak munkáit várják augusztus 30-ig.

A múzeum hétfői közleménye szerint a pályázatot azzal a céllal írták ki, hogy a köztudatba emeljék az óceániai népek kultúrájának gazdag és egyedülálló forma-, illetve motívumkincsét, népszerűsítsék a különleges Bíró Lajos-gyűjteményt és az ebből készülő kiállítást.

Az öltözékek esetében terveket várnak a jelentkezőktől, az ékszereket azonban el is kell készíteni, és az azokról készült fotókat is mellékelni kell a jeligés pályázathoz.

Elvárás, hogy a mű a mai dizájn követelményeinek megfelelően készüljön el, vagyis az ékszerek használhatók, hordhatók legyenek.

Mindkét kategóriában férfiak, nők és gyermekek számára tervezett alkotásokat is várnak a pályázóktól, akik nevezési díj ellenében - diákoknak 500, felnőtteknek 1000 forint - indulhatnak a pályázaton.

A kiírás részleteit az intézmény honlapján, a www.neprajz.hu oldalon olvashatják az érdeklődők.

A múzeum a pályaművek elkészítéséhez lehetővé teszi a Néprajzi Múzeum Óceánia-gyűjteményében őrzött, és a kiállításon szereplő ékszerek megtekintését, valamint a vonatkozó szakirodalom tanulmányozását a múzeumi könyvtárban.

Az eredményhirdetést október 1-jén tartják a Néprajzi Múzeumban. A kész termékeket a nagyközönség a Facebookon, valamint a Design Hét keretében rendezett divatbemutatón és kiállításon tekintheti majd meg. A legjobb munkák bekerülhetnek a Néprajzi Múzeum Óceánia-gyűjteményébe.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés