bezár
 

art&design

2011. 05. 30.
Busóudvar épül Mohácson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ szellemi kulturális öröksége részeként elismert busójárás előtt egész évben tisztelgő fejlesztés valósul meg több mint félmilliárd forintból Mohácson.

prae.hu

Az önkormányzat az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programja keretében (DDOP) 393 millió forint támogatást nyert a történelmi belváros rehabilitációjának harmadik ütemére, ezen belül is az Eötvös-tömb felújítására az MTI Önkormányzati Sajtószolgálata által kiadott közlemény szerint.

Ez Mohács egyik legértékesebb területe, de évek óta rövid életű vállalkozások által bérelt, mára leromlott állagú épületek szegélyezik.

Az 519 millió forintos összköltségű projekt keretében, amelyhez az önkormányzat 126 millió forintos önrészt biztosít, idegenforgalmi központot alakítanak ki új létesítmények építésével és a jó állapotú ingatlanok átalakításával. Az épületegyüttesben a busójárásból kaphatnak ízelítőt a városba látogató turisták az év bármely részében.

Az árkádsorral övezett rendezvényudvar körül helyet kap egy rendezvényterem a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel, több látványműhely és egy interaktív kiállítótér.

A fejlesztés része a tömbben lévő kapcsolatépítő iroda külső felújítása és egy kereskedelmi egység átalakítása. A területen 30 férőhelyes parkolót is kialakítanak. A beruházás befejeztével a rávezető utca a belváros forgalom-csillapított övezetéhez fog tartozni.

A beruházás előkészítése folyamatban van, a program szerint a kiviteli munkálatok ez év őszén kezdődnek, az átadás tervezett határideje pedig 2013. július vége.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés