bezár
 

zene

2008. 06. 27.
Koncertek nyáron az m1-en
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Televízió nyáron több zenés produkcióval ígér kellemes kikapcsolódást a pihenni vágyóknak: a palettát komolyzenei hangversenyek, könnyű- és világzenei koncertek, valamint operett- és musicaldallamok színesítik - közölte a közszolgálati csatorna kommunikációs osztálya az MTI-vel.

prae.hu

Tájékoztatásuk szerint szombaton a Dél-Magyarországról indult és országos hírnevet szerzett Kispál és a Borz zenekar régi és új szerzeményei csendülnek fel az m1-en. Az LGT tavalyi, Sziget fesztiválon tartott koncertjét július 2-án, a Váradi Roma Café Espresso című lemezbemutatóját július 16-án sugározza az m1, míg Roy és Ádám muzsikája július 23-án ígér kellemes kikapcsolódást.

Gyémántoperett címmel népszerű hazai művészek, többek között Németh Sándor, Felföldi Anikó, Bozsó József, Oszvald Marika és Szolnoki Tibor közreműködésével láthatnak összeállítást július 6-án a nézők az operett örökzöldjeiből. Július 10-én pedig az Adagio három fiatal tagja ad elő ismert musicalrészleteket, popmelódiákat egyéni feldolgozásban, neves vendégek közreműködésével az m1-en. 

Lajkó Félix tavaly nyáron a Diósgyőri várban tartott különleges "rock" koncertjét, amelyen a világhírű szabadkai hegedűművész vendégül látta régi társát, a brácsás Brasnyó Antalt, a szabadkai ütős fenomént, Ambrus Róbertet, valamint a Besh O Drom zenekar vezetőjét, Pettik Ádámot, július 18-án tűzi műsorra az MTV. 

Az ismertető szerint július 5-én a komolyzene kedvelői találnak kedvükre valót, a július 19-i programkínálatban Bogányi Gergely zongoraestje és Horgas Eszter koncertjének felvétele szerepel. 

Az m1 szombat éjszakánként ritkán hallható zenei produkciókból és ismert könnyűzenei együttesek koncertjeiből ad válogatást: az A38 Hajó sorozatában többek között a tavalyi Tilos az A38 fesztiválon rögzített fellépéseket - június 28-án az Új Nem, míg július 5-én a LEB koncertjét -, valamint a népzenét, sanzonokat és klezmert játszó Chackra Hacker világzenei formáció fellépését láthatják a nézők (július 12.). 

Az utolsó két júniusi hétvégén a tavaly őszi Folk,n,troll Fesztiválról készült felvételeket vetíti az m1, az első augusztusi szombaton pedig egy szintén tavaly őszi, kétnapos dzsesszfesztivál koncertjeit láthatják az A38 sorozatában a nézők.

Az MTV vasárnap esténként ismétli a Hangerő tavasszal rögzített koncertjeit. Az idén tízesztendős Roy és Ádám Trio koncertjét július 6-án, az unplugged műsorral a televízió kamerái előtt debütáló Hooligans fellépését július 13-án este vetíti az m1. Július 20-án Pély Barna zenekara, a United várja számos meglepetéssel a nézőket, majd július 27-én a Quimby és zárásként, augusztus 3-án a Black II Black koncertje következik.
nyomtat

További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés