bezár
 

zene

2011. 05. 29.
Liszt-év – A Mozart Knabenchor Szentendrén lép fel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A híres bécsi fiúkórus, a Mozart Knabenchor és a Szentendrei Kamarazenekar közös hangversenye vasárnap hallható a szentendrei Péter-Pál templomban.

A Mozart Knabenchor többek között a vasárnapi előadással kapcsolódik a magyarországi Liszt-év eseményeihez és tiszteleg Liszt Ferenc előtt a zeneszerző születésének kétszázadik évfordulója alkalmából – mondta el az MTI-nek Fenyő Gábor, a Szentendrei Kamarazenekar vezetője, hozzáfűzve: a Ferenc József császár és felesége, Erzsébet császárné magyar királlyá és királynévá koronázása alkalmából 1867-ben komponált Koronázási misét a Mozart Knabenchor Bécsben is énekelte már, a szentendrei produkciót követően pedig Lengyelországban lépnek fel Liszt miséjében.

A harmincöt tagú Mozart Knabenchor előadásain a szoprán és az alt szólamot nyolc és tizennégy közötti fiúk éneklik, a tenor és basszus szólamokat férfiak, akik főleg az egykori növendékek közül kerülnek ki, koncertjeik szólistái pedig professzionális művészek.

A Koronázási mise Szentendre legnagyobb templomában, a kiváló akusztikájú Péter-Pál templomban hangzik el, az est karmestere a Mozart Knabenchort 1994 óta irányító Peter Lang.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés