bezár
 

zene

2011. 05. 27.
Kanadában lép fel az Amadinda Ütőegyüttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kanadában pénteken, vasárnap és hétfőn ad koncertet az Amadinda, az együttest a Fort Macleod Nemeztközi Fesztiválra hívták meg. Az eseménysorozat művészeti vezetője Rivka Golani brit brácsaművész, aki magyar férje által készített különleges mesterhangszeren játszik.

prae.hu

A fesztivál vezetői az Amadinda tagjától, Holló Aurétól rendeltek új darabot brácsára és ütőhangszerekre - mondta el az MTI-nek Rácz Zoltán, az Amadinda alapító vezetője.

A világpremiert a Calgary Nagyszínházban tartják pénteken este. A szólista természetesen Rivka Golani.

A Budapesten is ismert Anton Kuerti Piano Quintetjével lép fel, a koncerten elhangzik még Steve Reich Mallet Quartetje, amelyet a szerző az Amadinda számára komponált.

Fort Macleod-i Empress Theatre-ben és Head-Smashed-In-Buffalo-Jumpben, egy indián rezervátumban adnak még két estet vasárnap és hétfőn.

Mozgalmas hónap végén jár az együttes, május elején a londoni Barbican Központban vendégszerepeltek, a Reverberations elnevezésű hétvégén, amelyet az intézmény Steve Reich munkásságának szentelt. Itt eljátszották a Mallet Quartetet.

"Nagyon büszkén jöttünk haza Londonból, mert olyan neves kollégákkal muzsikáltunk, mint például a Kronos Quartet vagy Paul Hillier. És kicsit szomorúan, látva és tapasztalva, hogy a kortárs zene milyen előkelő helyet foglal el London zenei életében" - jegyezte meg Rácz Zoltán.

A Prágai Tavasz programjában is érdekes műsort adtak: "Játszottuk Holló Aurél tavaly komponált darabját és három nagy mester egy-egy művét: Cage, Ligeti és Reich alkotását" - tette hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés