bezár
 

színház

2011. 05. 26.
Táncművészeti biennále június 23-tól 27-ig Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 23. és 27. között ismét Győr lesz a tánc magyarországi fővárosa: a III. Táncművészeti Biennálén a Magyar Nemzeti Balett, a szegedi Kortárs Balett és az ExperiDance mellett fellép a Szlovák Nemzeti Balett, a marosvásárhelyi Maros Művészeti Együttes és a poznani Lengyel Táncszínház.

Szkéné színház

A biennále díszvendége az idén Lengyelország. Az EU elnökséget jelképesen a táncon keresztül adjuk át a lengyel együttesnek és általa Lengyelországnak - fogalmazott Kiss János, a Győri Balett igazgatója az eseményt beharangozó csütörtöki győri sajtótájékoztatón.

A szervező győri társulat vezetője kiemelte: megemlékeznek Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójáról. A Magyar Rapszódia című kompozíciót, Fodor Zoltánnak a Liszt rapszódiákra komponált koreográfiáját a Győri Balett és a város filharmonikus zenekara adja elő a biennále előestéjén, június 22-én a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán.

Másnap ugyanott A hattyúk tavát láthatja a közönség a Szlovák Nemzeti Balett előadásában. A június 24-i Gálaesten a Magyar Nemzeti Balett, továbbá a Pécsi Balett, a Badora Társulat és a Szegedi Kortárs Balett lép a közönség elé.

A Magyar Állami Népi Együttes az Álomidő című Mihályi Gábor koreográfiát viszi színre június 25-én. A lengyel vendégegyüttes 26-án mutatja be Minus 2 című produkciót, a zárónapon az ExperiDance a Revans című táncjátékot adja elő Román Sándor koreográfiájában.

A nagyszínpadi előadások mellett a Kisfaludy teremben A suszter álma című produkciót viszi színpadra a Fitos Dezső Társulat és a Vaskakas Bábszínház június 24-én. Másnap a Triptichon című Kovács Gerzson Péter produkciót láthatják az érdeklődők ugyanott.

A marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes a színház előtti szabadtéren mutatja be a Kőműves Kelemen című rockballadát, Novák Ferenc koreográfiáját június 25-én.

A többi napokon cigány folklór délutánnak, néptáncegyüttesek és divattánc csoportok bemutatójának ad helyet a szabadtér a teátrum előtt. A Széchenyi téren a közönség is belekóstolhat a tánc örömébe.

Az idén először táncfilm napokra is sor kerül a biennále idején és kísérőprogramként egyebek között megnyílik a Magyar Állami Népi Együttes jubileumi fotókiállítása Dusa Gábor képeiből.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés