bezár
 

art&design

2011. 05. 25.
Brit szakmai díj a kecskeméti kulturális központnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megérkezett Bács-Kiskun megye székhelyére a Drawing Inspiration Awards brit szakmai díj, amelyet a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ a rajzolást népszerűsítő családi alkotónap előző évi szervezéséért kapott meg.

prae.hu

Több mint tíz éve indult Angliából a rajzoláshoz és a vizuális kifejezőkészségek fejlesztéséhez kedvet csináló mozgalom.

A 2010. október 9-én megrendezett kecskeméti programon mintegy 2500-an vettek részt a Jelek a jövőnek témakörben a sokféle rajzolási, festési és képzőművészeti technika, anyag kipróbálását lehetővé tevő egyéni és közös alkotómunkában.

A legfiatalabb alkotó másfél, a legidősebb 70 év körüli volt - mondta Bak Lajos, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ igazgatója szerdán az MTI-nek.

Beszámolt arról, hogy a rajzoláshoz kedvet csináló alkotónap legnagyobb, legösszetettebb projektje a magyar művészettörténetben kiemelkedő szerepet játszó, 1909 és 1912 között alapított, és még ma is működő Kecskeméti Művésztelephez kapcsolódott. A résztvevők tavaly elkészítették a százéves Kecskeméti Művésztelep környezetét és alkotóit megidéző hatméteres festményt.

A kulturális intézmény a rendezvény szakmai és fotódokumentációjával pályázott a Drawing Inspiration Awards 2010 évi díjaira.

A rajzolást népszerűsítő mozgalom szervezői 25 díjat adtak ki: Kecskemét mellett többek között az egyesült államokbeli Cleveland, az ausztráliai Adelaide, Szingapúr, valamint Európából a londoni Nemzeti Galéria és a Goldsmiths Egyetem, a barcelonai Picasso Múzeum és a budapesti Szépművészeti Múzeum programjai kaptak elismerést.

Bak Lajos kiemelte: az 2000 program közül az angol szakmai grémium kilenc szervezet programját részesítette kiemelt elismerésben, köztük a Kecskeméti Kulturális Központ.

Mivel a díj átadási ünnepségén, amelyet a londoni British Múzeumban tartottak, az intézmény nem tudott részt venni, az angol szervezők elküldték az elismerést.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés