bezár
 

zene

2011. 05. 24.
Indul a Zeneakadémia és az Erste ösztöndíjprogramja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közös tehetségtámogató ösztöndíjprogramot dolgozott ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel (Zeneakadémia) közösen az Erste Bank Hungary Zrt.

prae.hu

A program keretében az egyetem legtehetségesebb növendékei a bank támogatásával havi ösztöndíjat szerezhetnek, valamint a művészi karrier felépítésében elengedhetetlen ismeretekkel vértezhetik fel magukat - közölte a pénzintézet az MTI-vel.

Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora a program kapcsán elmondta: a bank, az egyetem és a köré épülő Zeneakadémia Baráti Köre által kidolgozott ösztöndíj támogatja a Zeneakadémia arra érdemes, kiemelkedő tehetségű hallgatóit abban, hogy művészi karrierjüket felépítsék.

A sikeresen pályázók fejleszthetik önismeretüket, kommunikációs ismereteiket, bővíthetik tudásukat a viselkedési kultúra és a nyelvtudás terén, valamint ismereteket szerezhetnek a magyar és a nemzetközi zenei intézmények felépítéséről, működéséről.

A kiemelkedő képességű hallgatók képzéséhez a bank egyéni támogatások formájában járul hozzá, a nemzetközi szereplés vagy lakhatási támogatásként.

Danks Emese, az Erste Bank kommunikációs igazgatója szerint a bank célja a Zeneakadémiával közösen létrehozott ösztöndíjprogrammal, hogy aktívan hozzájáruljon a fiatal hazai zenei tehetségek képzéséhez, és karrierjük építéséhez, hogy a jövőben ők öregbítsék hazánk zenei presztízsét a világban.

Maradandó élményt adjanak a hazai közönségnek akár az Erste Bank által több éve stratégiai partnerként támogatott Művészetek Palotájában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés