bezár
 

színház

2011. 05. 22.
Felnőtteknek szóló krimi a zalaegerszegi Griff Bábszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Izgalmas krimit, pszichothrillert mutat be hétfőn este a Griff Bábszínház társulata Zalaegerszegen; Pintér Béla A sütemények királynője című darabját csak felnőtt nézőknek ajánlják.

Szkéné színház

Azért tizenhat éven felüli az előadás, mert a mai világot leginkább foglalkoztató családon belüli agresszivitásról, erőszakról szól. A darab egy gyermek életét, hányattatott sorsát mutatja be, így mégsem áll távol a bábszínház küldetésétől - fogalmazott Horváth Károly színigazgató az MTI-nek.

Mint kifejtette, a közönség igénye, hogy "bábos megközelítésben" felnőtt előadásokat is készítsenek, a darabválasztásnak ugyanakkor volt egy "színház-pedagógiai hátsó gondolata" is. A bábszínház évente átlagosan harminc darabot mutat be, ezekben a színészek sárkányokat, tündéreket vagy boszorkányokat játszanak. Horváth Károly úgy látja, ebben a kicsit az abszurd felé hajló, sok zenével, ötlettel, humorral fűszerezett darabban a színészek "megfürödhetnek" egy olyan világban, ami teljesen ellentétes a gyermekeknek szóló misztikus csodával.

A közönség a bemutatón meglepetésre is számíthat; ahogy a történetben a szerepek formálódnak, úgy készülnek el szép lassan az agyagból gyúrt bábfigurák is.

A darabot Lőrincz Zsuzsanna rendezésében láthatják a nézők, a szerepeket Kovács Olga, Kárpáti Péter, Chován Gábor, Benkő Zsuzsanna, Balázs László, Molnár Róbert, Hettinger Csaba, B. Szolnok Ágnes és Farkas Attila játssza.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés