bezár
 

irodalom

2011. 05. 21.
JAK Piknik 2011: az irodalom és a fotográfia találkozása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az irodalom és a fotográfia sokrétű kapcsolatát járja körül a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) hagyományos könyvheti rendezvénye, a JAK Piknik, amelyet az írószervezet idén a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójával (FFS) közösen rendez meg a Mai Manó Házban június 4-én.

prae.hu

A találkozón bemutatják két fiatal fotográfus, Dézsi Judit és Hegedűs János kortárs költőkről és írókról készült portréfotóit, valamint négy elsőkötetes szerző könyveit. Deres Kornélia Szőrapa, Márkus András A kolozsvári orgia, Szabó Marcell A szorítás alakja című verseskötetéhez és Pomázi Adél Holnap hétfő című regényéhez az FFS tagjai készítenek fotóillusztrációkat, amelyeket a szerzőkkel való beszélgetés alatt le is vetítenek majd - derül ki a JAK közleményéből.

Mint Hercsel Adél szervező az MTI-nek elmondta, terveik között szerepel a fotók későbbi kiállítása, illetve publikálása irodalmi és képzőművészeti folyóiratokban.

Olyan írók is a JAK Piknik vendégei lesznek, akik nemcsak irodalmi, hanem fotóművészeti tevékenységükről is ismertek, köztük Szijj Ferenc és Závada Pál; velük Pfisztner Gábor szakújságíró, fotókritikus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem előadója beszélget.

A József Attila Kör 1989 óta tevékenykedik fiatal írókat, költőket, kritikusokat, irodalomszervezőket, irodalomtörténészeket, szerkesztőket, műfordítókat tömörítő érdekvédelmi szervezetként mai formájában. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója 1977-ben alakult a Magyar Fotóművészek Szövetsége (MFSZ) tagozataként.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés