bezár
 

film

2011. 05. 19.
Elhunyt Sós Mária rendező
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Filmművészek Szövetsége mély fájdalommal tudatja, hogy Sós Mária Balázs Béla-díjas filmrendező, a szövetség Választmányának tagja, a Magyar Mozgóképrendezők Céhének elnöke, a FILMJUS Alapítvány Kuratóriumának volt elnöke, a Magyar Mozgókép Közalapítvány egyik alapítója, a Magyar Televízió munkatársa 2011. május 18-án éjjel, életének 63. évében váratlanul elhunyt.

prae.hu

Sós Mária 1966-1971-ig vágóasszisztensként és rendezőként dolgozott a televízióban. A főiskola elvégzése után visszakerült a televízióhoz, ahol rendezőként, a Szórakoztató Főszerkesztőség Talk-show rovatvezetőként, majd 2003-tól főszerkesztő-helyettesként, majd főmunkatársként dolgozott. Szinte minden televíziós műfajban kipróbálta tehetségét, közel száz mű rendezője, forgatókönyvírója.

Az ELTE Bölcsészettudományi Kar Mozgóképelméleti szakán tanított. Az utóbbi években nagy érzékenységgel fordult a szegénység, a hátrányos helyzetű, kiszolgáltatott emberek iránt, egyik kiemelkedő utolsó munkája a Jajgatán.

Halálával nagy veszteség érte a mozgóképszakmát.

A Magyar Filmművészek Szövetsége és a Magyar Mozgókép Közalapítvány saját halottjának tekinti.

Temetéséről később intézkednek.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés