bezár
 

zene

2011. 05. 18.
Mi lesz a Zöld Pardon sorsa?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Zöld Pardon szórakozóhelyet üzemeltető cég nem tudja, mi lesz október 31-e után a terület sorsa; a társaság az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy az önkormányzattal kötött szerződésük az országzászló felállításáról nem rendelkezik, s az ügyben semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak.

prae.hu

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere áprilisban az MTI-nek elmondta: mivel a szórakozóhelyet üzemeltető társaság elfogadta és teljesítette az önkormányzat előírásait, a XI. kerület képviselő-testülete felhatalmazta az önkormányzatot a szerződés megkötésére és a közterület-használati engedély kiadására. A testület ugyanígy járt el a Café del Rio esetében is.

Az említett szórakozóhelyek október 31-ig tarthatnak nyitva, majd kötelességük az eredeti állapot helyreállítása, azaz a meglévő felépítmények lebontása és a közterület parkosítása. A polgármester akkor jelezte: a közterület rendezését követően az önkormányzat a területen országzászlót állít fel.

A Zöld Pardon Kft. az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a terület október 31-ét követő sorsáról, így országzászló állításáról a fenti szerződés nem rendelkezik, s ők semmilyen hivatalos értesítést, illetve megkeresést nem kaptak az üggyel kapcsolatban.

A társaság ugyanakkor kiemelte: csak a 2009-es lezárt üzleti év során több mint százmillió forinttal járult hozzá a kerületi, illetve a központi költségvetéshez, miközben közvetve négyszáz embernek adott munkát.

"A Zöld Pardon működésének köszönhetően csak az elmúlt 5 évben több százmillió forint került adó és járulékok, valamint egyéb ráfordítások formájában a központi és kerületi költségvetésbe.

Ez nagyságrendileg több kerületi óvoda, iskola és játszótér finanszírozásával egyenértékű hozzájárulás" - áll a közleményben.

Úgy fogalmaztak: "ha a kerület vezetése a Zöld Pardon fennmaradását támogató fiatalok tízezreinek igényét és kérését, valamint az ország és a XI. kerület nem könnyű gazdasági helyzetét teljes mértékig figyelmen kívül hagyva lemond egy ilyen jelentős bevételről, és az új alkotmány emlékhelyeként funkcionáló országzászló Zöld Pardon helyén történő felállításáról szóló kezdeményezést döntésével megerősíti, úgy természetesen nem tudunk mást tenni, mint ezt elfogadjuk".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés