bezár
 

zene

2011. 05. 17.
Operacsillagok csúcstalálkozója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három nyári koncerten lép fel a három operacsillag, Anna Netrebko, Jonas Kaufmann és Ervin Schrott: előbb Münchenben, aztán Bécsben és Berlinben koncerteznek.

prae.hu

Amikor a Max-Joseph-Platzon, a Bajor Állami Operaház épülete előtt finiséhez ér a ház nyári, részben szabadtéri fesztiválja, a múzeumi és diáknegyed kapujában, a Königsplatzon Anna Netrebko, Jonas Kaufmann és Ervin Schrott ad koncertet július 29-én.

A hármas először működik együtt, hogy nagyszabású - komoly és könnyűzenei - programmal örvendeztesse meg a publikumot. Az est műsorát augusztus 6-án a bécsi Stadthalléban, augusztus 16-án pedig a híres berlini Waldbühnén ismétlik meg. A koncerteket a Prágai Filharmonikus Zenekar kíséri Marco Armiliato vezényletével.

Anna Netrebko úgy vélekedett, összefogásuk ünnep a közönség számára, de számukra is. Társával, Erwin Schrott-tal részletet adnak elő Gershwin Porgy és Bess című darabjából, a szólam újdonság Netrebkónak, nem az viszont a Manon Lescaut duettje Jonas Kaufmann-nal.

Erwin Schrott Mozart Don Giovannijából Leporello és Don Giovanni egy-egy áriáját egyaránt megszólaltatja, felcsendül dél-amerikai tangózene is és nem kizárt, hogy az énekesek táncra perdülnek a pódiumon. Kaufmann előzetest ad a következő évad New York-i Met-premierjéből, a Faustból, amelynek élő közvetítése Magyarországon is látható majd.

A három sztár külön úton is jár, a német tenor például a Bajor Állami Operaház szabadtéri fesztiválján a kiváló zongorista, Helmut Deutsch kíséretével dalestet ad július 26-án, a Netrebko-Schrott páros pedig augusztus 2-á Kölnben lép fel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés