bezár
 

zene

2011. 05. 14.
Változás a Bartók+Verdi 2011 miskolci nemzetközi operafesztivál programjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A költségvetési és a mecénási kör által nyújtott támogatás korábbi évekhez viszonyított csökkenése miatt két produkció lemondására kényszerült a miskolci operafesztivál - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

prae.hu

A Bartók+Verdi 2011 nemzetközi operafesztivál március 23-án meghirdetett programjából kikerül a Prágai Nemzeti Opera vendégjátéka, Verdi: Otello, valamint a Horvát Nemzeti Színház Verdi: Falstaff című előadása. A kényszerű döntésre a fesztivál anyagi stabilitásának megőrzése miatt van szükség.

A szervezők közlése szerint "jó szándékúan bíznak abban, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásáról május végén döntő kurátorok segítségével, valamint további támogatók bevonásával idén is sikerül a kiváló minősítésű művészeti fesztivál színvonalához méltó rendezvénysorozatot megvalósítani".

A miskolci nemzetközi operafesztivál történetében az ez évi programsorozat főszereplője ismét Verdi: a rendezvény tizenegyedik alkalmára népszerű Verdi-operákkal, egy Verdi-ősbemutatóval, továbbá Liszt egyetlen operájával és számos koncerttel, dalesttel, gyermekelőadással készülnek a szervezők, akik az idén összességében mintegy 90 millió forinttal kevesebb támogatásból gazdálkodnak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés