bezár
 

építészet

2011. 05. 14.
Közösségi ház épült és több intézmény megújult Sásdon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közösségi ház épült és több intézmény megújult Sásdon, a létesítmények ünnepélyes átadását ma tartják a baranyai kisvárosban.

prae.hu

A projekt pályázatát készítő Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Sásd önkormányzata és a környező települések alkotta konzorcium az elmúlt szűk másfél évben mintegy 835 millió forintot költött ezen oktatást, művelődést és sportot szolgáló beruházásokra. A költségek döntő részét európai uniós pályázati forrásból fedezték.

A 3400 lelket számláló Sásd történetében példátlan nagyságrendű infrastrukturális fejlesztés keretében egy, a sásdi tudásközpontnak is nevezett 2400 négyzetméteres közösségi ház épült, melyben könyvtár, sportcsarnok, konyha, étterem, valamint oktató és próbatermek is helyet kaptak.

A kivitelező az építkezéssel párhuzamosan felújította az általános iskolát, a zeneiskolát, az óvodát, az okmányiroda korábbi helyén pedig bölcsődét alakított ki. Utóbbira hosszú évek óta nagy szükség volt a városban.
Sásd és a konzorciumot alkotó tizenegy község önkormányzata bízik abban, hogy együttműködésüknek köszönhetően létrehozott komplex intézményrendszer képes megfelelni a 21. század igényeinek és hosszú időn át kedvező hatással lesz a térség közművelődésére, oktatására és sportéletére.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés