bezár
 

zene

2011. 05. 13.
Az A-L-S Konzorcium újíthatja fel a Zeneakadémiát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Másodszori nekifutásra a négy ajánlattevő közül az A-L-S Konzorcium nyerte el nettó 4 milliárd 777 millió forinttal a Zeneakadémia felújítását - az ajánlatkérő Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem az eredményt a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben tette közzé.

prae.hu

A tavaly májusi közbeszerzésre ajánlatot tett a HMR Zeneakadémia Konzorcium, amelynek a gesztora a HÉROSZ Zrt., a tagjai pedig a Magyar Építő Zrt. és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. A Market Építő Zrt. egymaga tett ajánlatot, akár a STRABAG-MML Kft.

A Zeneakadémia Konzorcium vezetője a West Hungária Bau Kft., tagjai a WHB Építő Kft. és Kaefer-Heibl Isoliertechnik Lft. Az A-L-S Konzorciumot pedig az Arcadom Építőipari Zrt., a Laki Épületszobrász Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. alkotja.

Az ajánlatkérő akkor érvénytelennek nyilvánította a STRABAG-MML Kft., a Zeneakadémia Konzorcium és az A-L-S Konzorcium ajánlatát, mivel azok nem feleltek meg az ajánlati felhívás és dokumentáció, valamint a jogszabályi feltételeknek. Miután az összességében legelőnyösebb ajánlat is magasabb összegű volt, mint amennyi pénze az ajánlatkérőnek volt, így a közbeszerzés eredménytelen lett.

Ezután az akkori nyílt közbeszerzés ajánlattevői közül újabb ajánlatra kérte fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a Zeneakadémia Konzorciumot, a Market Építő Zrt.-t, a HMR Zeneakadémia Konzorciumot, valamint az A-L-S Konzorciumot. Ennek a második közbeszerzésnek az eredménye a mostani közzététel.

A felújítandó terület 9.316 négyzetméter. Emellett az udvar lefedésével, a tetőterek beépítésével több mint 10 ezer négyzetméter új terület is létesül az épületben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés