bezár
 

zene

2011. 05. 13.
Eurovíziós Dalfesztivál: francia győzelmet jósolnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az 56. Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntője előtti esélylatolgatások ír vagy német győzelmet is emlegetnek, de a fogadóirodák a francia versenyző győzelmét jósolják.

prae.hu

A düsseldorfi Esprit Arena színpadán a fesztivál két elődöntőjéből továbbjutott húsz versenyző, valamint az "öt nagy" - Németország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország és az Egyesült Királyság - indulói között dől el a küzdelem. Döntőbe jutott Wolf Kati is, aki ötödikként lép fel a Szerelem, miért múlsz? című számmal.

A finálé előtt izgatott találgatás folyik az esélyesekről. Nem is csoda, hiszen a hagyományosan rendkívül látványos show-t a világ számos országában élőben közvetítik, és a szervezők több mint 120 milliós nézőtáborra számítanak. A végeredmény pedig csak felerészben múlik a szakmai zsűrik pontjain, a másik felét a versenyző országokból érkezett szavazatok alakítják.

A lehetséges befutók közé sorolják az ír Jedward ikreket a Lipstick című számmal, vagy a tavalyi győztest, a német Lena Meyer-Landrutot. A fogadóirodákban azonban az ifjú francia tenor, Amaury Vassili tűnik a legesélyesebbnek, aki korzikai nyelven adja elő Sognu című dalát.

"Még nincs tökéletesen képzett operai hangom, de azért alkalmas arra, hogy nagy közönség előtt énekeljek. A legjobbat fogom nyújtani" - ígérte Vassili.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés