bezár
 

zene

2011. 05. 12.
Zenetörténeti estek - a skandináv popzene
2011. május 18. 19:30 A38 Hajó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Skandináv Ház Alapítvány a 2010-2011-es szezonban skandináv zenetörténeti esteket szervez. A 8 - előadással egybekötött - koncert bemutatja Dánia, Svédország, Norvégia és Finnország klasszikus zenéjének történetét, valamint a skandináv népzene, műdal, jazz és populáris zene jellemzőit.

prae.hu

A koncerteken fiatal magyar zenészek, valamint skandináv vendégművészek szerepelnek majd. Az esteken a világhírű nevek mellett a magyar közönség számára szinte teljesen ismeretlen zeneszerzők műveiből is elhangzanak részletek.

A sorozat hetedik darabja 2011. május 18-án, szerdán, 19:30 órától, a skandináv popzene történetét mutatja be az ’60-es évektől napjainkig.

A Skandináv Ház bemutatja a Skandináv Zenetörténeti Estek keretében:

A skandináv popzene című

koncertet

Közreműködik: DJ Otto (F)

Helyszín:2011. május 18., 19:30 óra
A38 Hajó (Budapest, Petőfi híd budai hídfő)

Belépő: 600 Ft.

Az este folyamán DJ Otto közreműködésével a hallgatóság megismerkedhet a skandináv popzene történetével, az 50-es évektől egészen napjainkig.

Otto Talvio
 
Otto Talvio finn zenei újságíró, aki jelenleg Finnország legnagyobb napilapjának, a Helsingin Sanomatnak dolgozik. Az elmúlt 15 évben cikkeit a zenéről és a zeneiparról írta a finn zenei sajtó számára, valamint életmód magazinokban és egyéb újságokban is publikált.

Korábban a finn televízióban és rádióban is dolgozott. Szenvedélyes lemezgyűjtő, s emellett lelkesen kutat új és ritka hangok, zenék után – mind hazájában, mind külföldön. Repertoárjában a skandináv popzene gyöngyszemeit gyűjtötte össze a 60-as évektől napjainkig.


nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés