bezár
 

színház

2011. 05. 11.
Pannon Várszínház: évadnyitó a Liliomfival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A veszprémi székhelyű Pannon Várszínház Szigligeti Ede Liliomfi című zenés vígjátékával kezdi a 2011-2012-es évadot.

Szkéné színház

A darabot már nyáron színre visszük, a kőszínházi bemutatója októberben lesz. Novemberben lesz látható Fenyő Miklós és Tasnádi István Made in Hungaria című musicalje - mondta Vándorfi László, a színház igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Veszprémben. A direktor megemlítette, hogy az egyik legjobb magyar vígjátéknak tartott művet, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabját decemberben mutatják be.

Paul Portner Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékát 2012 januárjában viszik színre a Pannon Várszínházban, az évad utolsó, ötödik bemutatója pedig márciusban lesz. Ennek kapcsán Vándorfi László szerint Alexandre Dumas Monte Cristo grófja című darabjának színre vitele - sok zenével - talán a színház eddigi legnagyobb vállalkozása lesz. A főszerepet Gazdag Tibor játssza majd.

Mint elhangzott, egyelőre egyeztető tárgyalások zajlanak a Pannon Játékszín évadjáról. Az viszont már biztos, hogy az új évadban a várpalotai Retro Színházban és Balatonfüreden is lesznek bérletes előadások, Sümegen pedig az egykori püspöki palota udvarán tartanak nyáron előadásokat.

Az igazgató kiemelte: a 2000-ben alakult Pannon Várszínház eddigi legjobb szezonja volt a legutóbbi, hiszen 210 előadást tartottak, és azokat összesen 80 ezer néző látta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés