bezár
 

art&design

2011. 05. 11.
Hat budapesti galéria a Viennafair szakkiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hat budapesti galéria összesen mintegy harminc kortárs képzőművész alkotásait mutatja be csütörtöktől Bécsben a hetedik Viennafair szakkiállításon és vásáron.

prae.hu

A vásár minden évben kiemelt hangsúlyt fektet a közép- és délkelet-európai kortárs művészetre, de számos osztrák és más nyugat-európai kiállítóhely is részt vesz rajta. A szervezők szándéka egyfajta találkozóhellyé tenni a rendezvényt Európa két felének galériái között.

Az idei négynapos Viennafairen összesen 127 magángaléria és mintegy harminc művészeti intézmény vesz részt. Minden korábbinál több, 45 közép- és kelet-európai kiállítóhely állított fel standot a bécsi vásárközpont csarnokaiban.

Budapestről az acb, a Faur Zsófi - Ráday Galéria, az Inda Galéria, a Molnár Ani Galéria, a Viltin, valamint a Budapesten és Bécsben is kirendeltséggel rendelkező Knoll Galéria képviselteti magát. A hat kiállítóhely összesen mintegy harminc alkotót mutat be.

Jelen lesz a seregszemlén félszáz osztrák és további 26 nyugat-európai galéria is, emellett több mint ötven magángyűjtő jelezte előzetesen részvételi szándékát. Az osztrák művészeti intézmények közül mások mellett a neves Essl Múzeum és a Thyssen-Bornemisza Art Contemporary gyűjtemény szintén jelezte részvételét.

Idén első ízben rendezik meg a Viennafairen az "Ideiglenes Vásárzónát", ahol a szervezők által kiválasztott alkotóműhelyek, művészeti kezdeményezések, valamint a vásáron részt vevő galériák közreműködésével olyan művészeknek is lehetőséget kínálnak alkotásaik bemutatására és eladására, akiknek nincs szerződése galériákkal.

Magyarországról a tranzit.hu független művészeti hálózat a meghívott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés