bezár
 

film

2011. 05. 11.
Két magyar film is szerepel a kenyai filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két magyar filmet is vetítenek a kenyai fővárosban, Nairobiban csütörtökön kezdődő és május 29-ig tartó Európai Filmfesztiválon: Goda Krisztina Szabadság, szerelem és Almási Tamás Puskás Hungary című alkotását.

prae.hu

A HungariCom tájékoztatása szerint Nairobiban 20. alkalommal rendezik meg az európai filmek fesztiválját. Az Európai Unió támogatásával létrejött, idén több mint kéthetes mustrán a szervezők 15 európai ország filmterméséből válogattak.

A programban összesen 38 alkotást vetítenek az európai film elmúlt néhány évének terméséből.

Goda Krisztina filmjét, az Andrew G. Vajna producer közreműködésével 2006-ban készült Szabadság, szerelem című mozit a megnyitón, valamint május 19-én mutatják be; a film az 1956-os forradalom eseményeit és a melbourne-i olimpián játszó magyar férfi vízilabda-válogatott mérkőzését egy forradalmár lány és egy sportoló fiú szerelmének történetén keresztül eleveníti fel.

Az Almási Tamás által rendezett és 2009-ben bemutatott dokumentumfilm, a Puskás Hungary május 28-án látható Nairobiban; a mű minden idők legjobb magyar labdarúgójának életét követi nyomon gyermekkorától egészen edzői időszakáig.

A European Film Festivalon a nézők többek között Tomás Barina cseh rendező Bobule című vígjátékát (2008), Álvaro Pastor és Antonio Naharro spanyol alkotók Élek és szeretek című filmdrámáját (2009), az olasz Paolo Virzi Az első szép dolog című moziját (2010) és a francia Rose Bosch La Rafle című háborús filmdrámáját (2010) is láthatják. A filmvetítéseknek a Nairobi Francia Intézet ad otthont.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés