bezár
 

film

2011. 05. 10.
Cannes: Banderas újra spanyol filmben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hosszú idő után újra spanyol filmben, Pedro Almodóvar új munkájában szerepel Antonio Banderas. A szerdán kezdődő cannes-i filmfesztivál nagyjátékfilmes versenyprogramjában debütáló film rövid előzetesét már közzétették a világhálón.

prae.hu

A rendező nemrégiben úgy fogalmazott, eddigi legnehezebb munkáján van túl. A La piel que habito (A bőr, amelyben élek) című film műfaji korlátokat áthágó alkotás lett, sokak arra számítanak, ez lehet az év filmje.

Az érdeklődést csak növeli, hogy a rendező hosszú-hosszú évek után dolgozott újra egykori felfedezettjével, Antonio Banderas színésszel.
Almodóvar rendszeres vendége a cannes-i mustrának, megkapta már a fesztivál rendezői és forgatókönyvírói díját, de gyűjteményéből még hiányzik a legjobb filmnek járó Arany Pálma.

"Nagyon nehéz szavakba foglalni azt, hogy milyen is ez a film" - fogalmazott Michael Barker, a Sony Pictures Classics - Almodóvar munkájának amerikai forgalmazója - elnöke. "Van benne horror, sci-fi, dráma, de vígjátéki elemek is. Komédiának azért nem nevezném. Mindenesetre nagyon gazdag film" - fogalmazott.

A film Thierry Jonquet francia szerző Tarantula című regényén alapul, és egy olyan élenjáró plasztikai sebészről szól, aki sejtterápia révén akar új bőrt kifejleszteni. A rendező szerint Banderas tökéletes arra, hogy antiszociális karaktereket formáljon meg, "Ötvenévesen tökéleteset nyújt ebben a szerepben, azért is szeretem, mert új utakon járva is biztosra megyek vele" - jegyezte meg. Eredeti szándéka az volt, hogy Penélope Cruz játssza a női főszerepet, de végül Elena Anaya színésznőnek ajánlotta fel a lehetőséget.

A produkció a napokban közzétette az első rövid - mindössze 33 másodperces - előzetest a filmből, amely hamarosan bemutatkozik Cannes-ban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés