bezár
 

építészet

2011. 05. 10.
Lengyel építészeti készülődés az EU-elnökségre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új építészeti látványosságokkal készül júliustól esedékes soros európai uniós elnökségére Lengyelország: az egyik attrakció 3D-ben mutatja be a középkori Krakkót.

prae.hu

A budapesti Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet tájékoztatása szerint Krakkóban, a Történeti Múzeumban már megtekinthető a 13-14. századi Krakkót ábrázoló, Cracovia 3D című rekonstrukció.

Az óriás építészeti modellen Kleparz, illetve Kazimierz városa is látható, ezek ma már Krakkó részét képezik. Nyomon követhető, hogyan változott Krakkó építészete a történelem során, és térhatású film, illetve a vízvezeték-hálózat makettje egészíti ki a kiállított képeket. A kiállítás augusztus 14-ig látogatható.

Varsóban már átadták a Szökőkutak Parkját; a városépítészeti attrakció a Visztula partján, Podzamcze kerületben valósult meg, ahol barcelonai mintára egész nyáron, szombatonként sötétedéskor fény-, víz-, hangjátékokat magába foglaló bemutatókat tartanak.

Már a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság jegyében az egyik fő helyszín, az új varsói Nemzeti Stadion ünnepélyes megnyitója szintén a lengyel EU-elnökség idejére, augusztus 27-re esik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés