bezár
 

zene

2011. 05. 10.
Renée Fleminget köszöntötték Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megérkezett Budapestre a világ első számú szopránjának tartott Renée Fleming amerikai szoprán, aki szerda este ad koncertet a Magyar Állami Operaházban. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis hétfő este a rezidenciáján üdvözölte a dívát; az énekesnő találkozott a magyar kulturális élet több reprezentánsával.

prae.hu

A többszörös Grammy-díjas operaénekesnőt a nagykövet úgy is méltatta, mint a kultúra és a tudomány, a szellemi élet rendkívül eredményes diplomatáját. Így méltó helyre került az a Fulbright Életmű-díj, amelyet nemrég - április 13-án - vett át Renée Fleming a grafikus tervező Milton Glaser és John Lithgow mellett.

A világhírű szoprán pedig arról beszélt, milyen fontosnak tartja, hogy a fiatal egyetemisták, köztük természetesen az énekesek, minél többet tanuljanak egymásról, ismerjék meg egymás nyelvét és kultúráját, vegyék igénybe a globalizáció hasznaként az új technológiákat a kommunikációban is.

E téren Renée Fleming példamutató, hiszen az énekesként is sokoldalú művész szellemes kalauzolását a New York-i Metropolitan Opera kulisszái mögé, az élő közvetítések révén a magyar közönség is élvezheti.

Az énekesnő a dzsessztől a kamaraműfajokig, például a daléneklésig kimagaslót nyújt, nemrég jelent meg Dark Hope című CD-je, amely érzelmes és könnyű hangvételű.

Renée Fleming beszámolt róla, hogy a napot városnézéssel töltötte, és mint mondta: elbűvölte Budapest, amelynek légkörét átitatja a kultúra.

Az esten a magyar kulturális élet több személyiségével találkozott az énekesnő, a Magyar állami Operaház miniszteri biztosán, Horváth Ádámon és Győriványi Ráth György megbízott főzeneigazgatón kívül Miklósa Erika szoprán és Popova Aleszja magántáncos képviselte a társulatot. Szabó István Oscar-díjas filmrendező, Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója, Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, Sebestyén Márta énekes, Kovács Gábor, a Kogart Ház alapító tulajdonosa váltott szót a világhírű szopránnal.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés