bezár
 

zene

2011. 05. 09.
Geszti Péter kapja a VIVA Díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Geszti Péter kapja a Magyar Könnyűzenéért Díjat a június 10-iki budapesti VIVA Comet gálán a Papp László Budapest Sportarénában; a zenetelevízió idén hatodszor ítélte oda az elismerést.

prae.hu

A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket tizenegyedszer. Az átlátszó üveggömböt ezúttal is öt kategóriában - az év énekesnőjének, az év énekesének, az év új előadójának, az év együttesének és az év videójáért - osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar Könnyűzenéért Díjat, amelynek nyertesét, Geszti Pétert hétfőn egy budapesti sajtótájékoztatón jelentették be.

Az elmúlt öt alkalommal az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals, Ákos és a Neoton Família kapta meg ezt az elismerést. Geszti Pétert a díj mellett 47. születésnapja alkalmából is köszöntötték a zenetelevízió rendezvényén, amelyen Szulák Andrea, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi és Zséda egy-egy korábbi, Geszti szövegére írt dalát adta elő.

Videóüzenetet küldött számára Düsseldorfból Wolf Kati, aki kedden énekli az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében a Geszti Péter magyar és Johnny K. Palmer angol szövegére, valamint Rakonczai Viktor és Rácz Gergő zenéjére írt What About My Dreams? (Szerelem, miért múlsz?) című dalt Magyarország képviseletében.

Geszti Péter a nyolcvanas években az Első Emelet szövegírója volt, 1992 és 1994 között a Rapülők nevű formációban rappelt, majd Jazz+Az néven egy pop-dzsessz csapattal három lemezt készített. Dés Lászlóval közösen írta A dzsungel könyve című musicalt.

Hosszú évek óta dolgozik a reklámszakmában, az ő nevéhez fűződik az ARC óriásplakát-kiállítás, valamint a Nemzeti Vágta is. Idén zenészbarátaival augusztus 8-án fellép a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján és beindított egy új formációt is Gringo Sztár néven.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés