bezár
 

színház

2011. 05. 09.
A Közép-Európa Táncszínház fesztiválja a Gödörben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fesztivállal ünnepli a Közép-Európa Táncszínház (KET) újjáalakulásának ötödik évfordulóját; a budapesti Gödör Klubban hétfőtől péntekig minden este más-más produkcióval mutatkozik be az aktuális társulat.

Szkéné színház

A Gödör Klub Tánchónap elnevezésű programsorozatán belül megrendezett fesztiválon három koprodukciós és két saját előadást láthat a közönség - közölte a FÜGE Produkció az MTI-vel.

Mint írják, öt évaddal ezelőtt, 2006 szeptemberében kezdte meg munkáját a Közép-Európa Táncszínház egy új felállásban. Szögi Csaba művészeti vezető új társulatot hívott össze fiatal, frissen végzett táncosokból, nagyrészt a MU Terminál Kortárs Táncműhely legelső csapatának friss energiákat hozó végzőseiből.

Az első évad három meghívott alkotója - Duda Éva, Hámor József és Gergye Krisztián - lehetőséget kapott a nyugodt és professzionális körülmények között való alkotásra, és megkapták a KET-es csapatot, hogy dolgozzanak velük, tanítsák, vezessék a fiatal táncosokat művészi útjukon. Így a Közép-Európa Táncszínház műhelye a kísérletezés, az újat keresés terepe lehet alkotóknak és táncosoknak egyaránt.

Duda Évát, Hámor Józsefet és Gergye Krisztiánt több dolog is összekapcsolja: a kezdetek óta mindhárman Harangozó-díjjal elismert koreográfusok lettek, valamint mára mindhárman saját csapatukkal, önálló formációkkal hozzák létre bemutatóik többségét - olvasható a közleményben.

A fesztiválon a Duda Éva Társulat és a KET közös improvizációs előadását, valamint a Visszavonhatatlan című Jónás Zsuzsa-koreográfiát, a Danse Macabre című előadást, Gergye Krisztián Társulata és a KET közös produkcióját, továbbá a Io Sono című alkotást, a KET táncosainak előadását láthatja a közönség.

A rendezvényt bemutatóval zárják: az ArTeRrOr című darabbal, amely a Gangaray Dance Company és a KET közös produkciója.

A Gödör Klubban május 31-ig tart a hagyományteremtő céllal életre hívott Tánchónap elnevezésű rendezvény, amelynek keretében a Tánc Világnapja - április 29. - után egy hónapig a táncórák és a Spicc Színpad előadásai mellett táncfesztiválokkal, közösségi táncprogramokkal, kiállítással és vendégelőadásokkal várják az érdeklődőket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés