bezár
 

art&design

2011. 05. 07.
Kiszabadultak a flakonba zárt lelkek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Legálisan "fújhattak" graffitiket szombaton Szolnokon mindazok, akiknek szenvedélye ez a fiatalok körében kedvelt önkifejezési forma; mindehhez az önkormányzat adott szabad falfelületet, nevezetesen a helyi Kamasztanya fehér kerítését.

A "legálfal" átadása része volt annak a Falfestészettel a közbiztonságért! avagy Flakonba zárt lelkek elnevezésű projektnek, amelyet a Belügyminisztérium 1,6 millió forintos támogatásával a Szolnok Városi Rendőrkapitányság valósít meg a szolnoki önkormányzat együttműködésével - mondta Szabó Zita őrnagy, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a szombati legális fújást egy pályázat előzte meg, amelyen konkrét elképzeléseik terveivel indulhattak a szolnoki fiatalok. A stílust és a témát szabadon választhatták meg, azonban a szakmai zsűri előnyben részesítette például az ábrákat is tartalmazó, valamint a Kamasztanya érzelem- és gondolatvilágához közel álló munkákat.

A "legálfalon" végül harmincegyen készíthették el alkotásaikat. A kivitelezéshez a festéket a szervezők biztosították, és a zsűri az öt legjobb graffitist tárgyjutalomban részesítette.

A graffiti-készítés mellett az egész napos programot többek között a rendőrség bűnügyi technikai, vízirendészeti és szolgálati gépjármű bemutatója színesítette, míg az "egészségsarokban" a káros szenvedélyekről való leszokáshoz szolgáltak tanácsokkal a tizenéveseknek.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés