bezár
 

irodalom

2011. 05. 07.
Simon's Cat magyarul is!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Júniusban magyarul is megjelenik a világszerte népszerű Simon's Cat könyv, amelyben az interneten népszerűvé vált pufók, mindig éhes cica kalandjai elevenednek meg. A magyar kiadás alkalmából az interneten keresik a Magyar Simon's Catet.

A könyvet gondozó Könyvfakasztó Kiadó egyik alapítója, Bedő Kata az MTI-nek elmondta: a magyar kiadás ugyanúgy fog kinézni, mint az eredeti. Felidézte, hogy már a kiadó megalapításakor elhatározták, szeretnének macskás könyvet megjelentetni. Örültek neki, hogy sikerült az időközben nagyon népszerűvé vált Simon's Cat jogait megszerezniük, hiszen a történeteknek pozitív üzenetük van. A magyar kiadás az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg.

Simon's Cat sikertörténete 2008-ban kezdődött a Cat Man Do című klippel, amely után egymást követték a történetek a kis pufók és rosszcsont, kézzel rajzolt cicáról. A címet adó karakter folyamatosan bohóckodik, miközben csillapíthatatlan éhségét próbálja enyhíteni vagy gazdáját, Simont bosszantja. Imádja a macskaeledelt, de nem veti meg a madarakat, egereket és a halakat sem.

Simon macskájának nincs hivatalos neve, de az író, Simon Tofield angol animátor állítása szerint elsősorban az egyik saját macskáján alapul. Az angol grafikus ugyanis jelenleg négy macskával él együtt, s egy kicsit magából, jórészt pedig a folyamatosan témát szolgáltató kedvenceiből gyúrta össze a leginkább a Hugh nevű cicára hasonlító Simon's Catet.

Mára az angol képregényhős tizenhárom önálló klippel dicsekedhet, macskaélete pedig a Youtube-on, Twitteren és a Facebookon is nyomon követhető, videóit világszerte több mint 25 millió felhasználó töltötte már le. Megálmodója, Simon Tofield és cége, a Tandem Films több rangos kitüntetést is kapott és fontos szerepet vállal az állatvédelemben is.

Az első Simon's Cat könyv 2009-ben jelent meg és tíz hónapig vezette a brit sikerlistákat. Nemcsak Európában, hanem Amerikában, Ausztráliában és Ázsiában is népszerű lett, több mint harminc országban vették meg a jogokat és adták ki a könyvet. Idén Kína, Oroszország és Brazília után Magyarországon is megjelenik a kötet - olvasható a kiadó sajtóügynökségének közleményében.

A magyar kiadás alkalmából az interneten keresik a Magyar Simon's Catet, vagyis azt a macskát, amelyik ezt a címet viselheti. Akik szeretnék benevezni macskájukat a címért folyó versenybe, a facebook.com/magyarsimonscat.hu oldalra tölthetnek fel képeket. Amelyik macska május 30-ig a legtöbb like-ot kapja, az viselheti a Magyar Simon's Cat címet.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Horváth Iván (1948-2024)
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés