bezár
 

art&design

2011. 05. 07.
Mindörökké Zsolnay! – Az Iparművészeti Múzeum ékszerpályázata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mindörökké Zsolnay! címmel pályázatot hirdet ékszertervezésre és -készítésre az Iparművészeti Múzeum az épületéről származó, régi Zsolnay-mázas kerámiatöredékek felhasználásával. A munkák leadási határideje június 15.

A múzeum lehetőséget szeretne adni a kortárs iparművészek minden generációjának, hogy az eredeti, Zsolnay Vilmos által tervezett és gyártott mázas tetőcserepek darabjaiból a 21. századi trendeknek megfelelő ékszerkollekciókat alkossanak.

Egyének és csoportok is pályázhatnak. Az elkészült ékszernek tartalmazniuk kell a múzeum által átadott Zsolnay-mázas kerámia egy-egy részét. Anyagpárosításra, méretre, mennyiségre vonatkozó megkötés nincs, pályázni lehet egyetlen vagy több különálló ékszerrel, ékszerkollekcióval is - közölte a múzeum az MTI-vel.

A pályázónak nem kell ékszertervezői vagy iparművész végzettséggel rendelkeznie, de a múzeum fenntartja a jogot a pályázók előzetes szűrésére. A pályázó a múzeumban veheti át a kerámiatöredéket, miután a jelentkezését elfogadták. A meglévő készletből a leginspirálóbb darabokat a művész szabadon választhatja ki.

A beérkezett pályamunkákat a múzeum szakértői zsűrije bírálja el június 17-ig. Eredményhirdetés és a munkák bemutatása a múzeumok éjszakája Ezer1éjszakában című programja keretében lesz a múzeum dizájnboltjában június 24-én.
További információk olvashatók a múzeum honlapján a www.imm.hu/mindorokkezsolnay címen.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés