bezár
 

építészet

2011. 05. 07.
Építészeti fórumok - futószalagon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szerda óta Magyarországon tartják az Európai Építészpolitikai Fórumot (EFAP). A tanácskozásra félévente az Európai Unió Tanácsának elnökségét adó országban kerül sor. A budapesti program három témát ölel fel: Európa és Magyarország építészetpolitikája; a Duna és a víz; valamint az innováció és a fenntarthatóság. A konferenciára az Európai Parlament és az Európai Bizottság képviselői mellett a területrendezés, településtervezés, építészet, tájépítészet területéről várják a nemzetközi és hazai szakmapolitikusokat, szakmai, kulturális és oktatási intézmények képviselőit.

prae.hu

A magyar EU-elnökség programjaihoz kapcsolódó civil szakmai kezdeményezésként a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar Építészeti Intézet Urbanisztika Tanszéke a Magyarországi Francia Nagykövetséggel, a Francia Intézettel, a Városfejlesztés Zrt-vel és a Magyar Urbanisztikai Társaság Tolna-Baranyai Területi Csoportjával együttműködve nemzetközi konferenciát rendez Pécsett május 19-dikén, Európa 2010. évi Kulturális Fővárosában a Dél-Dunántúli Építész Kamara támogatásával.

A pécsi nemzetközi konferencia ahhoz a konferenciasorozathoz kapcsolódik, amelyet a budapesti Grand Pari(s) kiállítás és a hozzá kapcsolódó három konferencia nyitott meg, és amelyet az EU Tanácsa 2008. december 13-án megjelent, építészetről szóló következtetéseinek megfelelően, a magyar EU-elnökség alkalmából megrendezésre kerülő Európai Építészetpolitikai Fórum folytat május 4-7. között a nemzeti építészeti politikák témájában.

A május 19-dikei pécsi konferencia előadója Michel Rousset főépítész és vezető urbanista, a párizsi Politikatudományi Intézet – a Science Po – urbanisztikai professzora, építész urbanista, három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező gyakorló városrendező-városfejlesztő lesz.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés