bezár
 

irodalom

2011. 05. 06.
Lázár Ervinre emlékeznek Sárszentlőrincen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lázár Ervin gyermekkora helyszínén meséi által elevenítik fel a 75 éve született író emlékét. A Lázár Ervin-napon, amelyet szombaton rendeznek a Tolna megyei Sárszentlőrincen, a Lázár Ervin Baráti Kör tagjai és vendégei személyes élményeiket is felidézik.

prae.hu

Tell Edit, Paks alpolgármestere, a Lázár Ervin Baráti Kör tagja a szombati programról elmondta, hogy hét csoportot várnak arra a vetélkedőre, amelyet gyerekeknek hirdettek meg.

"Végig sétálunk az alsórácegresi sugárúton – az író hívta így –, és mindenféle kedves feladatot kell majd a gyerekeknek megoldaniuk, utána pedig megkoszorúzzuk a nagyszederfát, onnan megyünk Felsőrácegresre, ahol lesz egy kis színpadi előadás" – számolt be Tell Edit.

A Lázár Ervin Baráti Kör meseíró pályázatot is hirdetett, ennek eredményét a tervezett Lázár Ervin-emlékszoba megnyitóján teszik közzé. Akkora időzítik a Lázár Ervin Füzetek idei, első kiadványának megjelentetését is. Ebben az évben duplaszám készül, amelyben nemcsak a tavalyi képzőművészeti, hanem az idei meseíró pályázatra érkezett gyermekalkotások is megjelennek.

A szombati emléknapról Tell Edit azt is elmondta az MTI-nek, hogy délután 2 órától kezdődik a sárszentlőrinci művelődési házban egy beszélgetés az íróról olyanok részvételével, akik személyesen ismerték. Köztük lesz például Komáromi Gabriella irodalomtörténész, a Lázár-monográfia írója, aki nyomdakész kötetéből ismertet részleteket, illetve Lázár Ervin több családtagja is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés