bezár
 

színház

2011. 05. 05.
ESZME: bábszínházi seregszemle a Tháliában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A báboké a főszerep május 12. és 15. között a Thália Színház stúdióiban; az I. ESZME Fesztivál sokszínű programjaira gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak.

Szkéné színház

A fesztiválon, amelyet a Thália Színház Arizona (Régi) és Új Stúdiójában rendeznek meg, szerepel a Tintaló Tárulás, Majoros Ági Bábszínháza, a Bábakalács Bábszínház, FabókMancsi Bábszínháza, a MárkusZínház, a Vaskakas Bábszínház, a PR-evolution, valamint a Színház - és Filmművészeti Egyetem hallgatói is bemutatkoznak.

A Tükör, valamint a Csongor és Tünde előadása után a Színházi Kritikusok Céhének rendezvénye, a KO - Kritikus Óra beszélgetései várják az érdekélődőket, számos előadás után pedig kézműves foglalkozást tartanak.

A rendezvénysorozatot hagyományteremtő szándékkal életre hívó Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete (ESZME) közlése szerint az egyesület az elmúlt négy évben számos saját és koprodukciós előadást hozott létre. Fontosnak érzik, hogy az országszerte számos helyen és időpontban látható előadásaik a 2010/2011-es színházi évad végén egymás után is láthatóak legyenek, bemutatkozhassanak a fővárosi közönségnek és a színházi szakmának.

Az ESZME tagjai színházi alkotók az előadóművészet olyan szegmenseiből, amelyek nem tartoznak a "fősodorhoz": táncosok, bábművészek, gyerekszínházi rendezők, dramaturgok, drámaírók, tervezők, zenészek.

Mint írják, az ESZME másfélesége éppen ebben áll: a maga útját járja, előadásaival kockázatot vállal, hiszen nem tömegelőadásokat készít. Éppen ezért kisebb közönség- és szakmai figyelem esik produkcióikra, szeretnék tehát, ha a szervezet tagjainak munkái az évad végi I. ESZME Fesztiválon reflektorfénybe kerülhetnének.

A fesztivált a következő évadra nemzetközivé tennék: régiós jelentőségű alternatív színházi fesztivált akarnak megrendezni, elsősorban is a gyermek- és ifjúsági színházak munkáira összpontosítva - áll az eseményről szóló tájékoztatóban.

Az egyesület 2006-ban jött létre, hogy a magyar kulturális közéletben részt vevő szabadúszó előadóművészeket összefogja. Foglalkozik műsorszervezési, programközvetítői segítségnyújtással, végez jogi és gazdasági tanácsadást, segíti a tagok promócióját a hazai és a külföldi kulturális piacon. Olyan művészi alkotóközösség, amely azonos gondolkodású, minőségi színházi előadásokat létrehozó tagokat tömörít - írják közleményükben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés