bezár
 

art&design

2011. 05. 05.
A Muzsika Hangja képeken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A filmtörténet egyik klasszikusa, a Muzsika Hangja című amerikai zenés film forgatásának kulisszái mögé enged bepillantást egy salzburgi kiállítás, amelyet Erich Lessing világhírű osztrák fotográfus képeiből állítottak össze.

prae.hu

Lessing a stáb hivatalos fotósaként örökítette meg a film készítését és kapta lencsevégre a női főszereplőt, Julie Andrewst, a von Trapp gyerekeket, Robert Wise rendezőt és más résztvevőket.

"A salzburgi forgatáson azt gondoltuk, ez a film szupergiccses lesz és nagyon hamar el fog felejtkezni róla a közönség" - mondta a 88 éves Lessing a kiállítás sajtótájékoztatóján az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint.

Az osztrák von Trapp család történetét elmesélő, részben Salzburgban forgatott 1965-ös film öt Oscar-díjat nyert, és máig az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb filmként tartják számon.

Erich Lessing többek között az 1956-os forradalom idején és az 1955-ös osztrák államszerződés aláírásakor készített fotóival írta be magát a fényképészet történetébe. A muzsika hangja mellett más hollywoodi filmek forgatását is megörökítette, így a Doktor Zsivágó, a Zorba, a görög és a Moby Dick készítését. Híresek a Herbert von Karajan osztrák karmesterről és Romy Schneider filmszínésznőről készült portrésorozatai is.

A kiállítás csütörtöktől június elsejéig látható a White Noise kiállítóteremben, ezt követően egy éven át a salzburgi várban tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés