bezár
 

irodalom

2011. 05. 03.
Fényírás a Fogasházban Prae-vel - irodalom zenével és fénnyel
2011. május 5-6. Fogasház, Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fiatal Írók Szövetsége szervezésében a Fogasházban ejtenek sort a 2011. május 6-7-én délutántól hajnalig tartó minifesztiválra, amelyen a kortárs fiatal irodalom ad randevút az elektronikus- és kísérleti zenének és a fényfestésnek. A programfolyamban a Prae is bemutatkozik, de ha ez nem elég, akkor a folytatásban még számtalan finom érintés várható zene, szöveg és fény között...

prae.hu

A két nap során felolvasások, lapbemutatók, koncertek és dj-fellépések mellett a BudapestRebel installációja és vetítése vizuálisan értelmezi újra az elhangzó szövegeket a Fogasház tereiben. A fellépő szerzők művei és a bemutatkozó folyóiratok példányai a helyszínen megvásárolhatóak.

Program:

Május 6. Péntek


17.00 PRAE – bemutató
A lapot két szerkesztője, L. Varga Péter és Pollágh Péter mutatja be, s felolvasnak az utóbbi lapszámokban közreműködő szerzők: Bartók Imre, Deák Botond, Deres Kornélia, valamint Pollágh Péter. Vetítésen Nagypál István, Zerza Béla Zoltán és k. kabai lóránt.

18.00 Lesi Zoltán, Balla István, Csepregi János, Borbáth Péter és Neszlár Sándor olvasnak fel műveikből

19.30 Kéknyúl-trió – Premecz Mátyás (The Qualitons, Barabás Lőrinc Eklektric) bűvöli a Hammond-orgonát Badics Márk (dob) és Zádor Tamás (gitár) kíséretében.

21.00 Clairwood & Bodó zenéje és a BudapestRebel installációja

Május 7.

17.30 Izsó Zita, Falvai Mátyás, Palágyi László, Király Farkas és Ayhan Gökhan olvasnak fel műveikből

18.30 Symposion és Roham! Lapbemutató

A szabadkai-szegedi Symposion (Sirbik Attila, Bencsik Orsolya, Orcsik Roland, Nemes Z. Márió) és a budapesti Roham! (Bánki Ákos, Szöllősy Géza, Mikó Csaba, Stark Attila, Korchma Zsombor, Tick Péter, Vidák Zsolt, Baranyai András, Sirály Dóri, Szabó Levente) mutatják be folyóirataikat és művészeti projektjeiket, zárásként Takács Tibor, Borza Ákos és Bartha Márk (Defa) koncertjével

Fényírás


21- Tolo (LavaLava) Ambient, Lounge szett
24- Crimson & Chrom
03- Dean Olbricht

Az egész éjszakás dj-szettek során mindkét este a BudapestRebel szolgáltatja a vizuális műsort: a nagyteremben tartott vetítést és a Fogasház különböző pontjaira diavetítővel sugárzott szövegeket és képeket a műsorban résztvevő szerzőknek és a Fiatal Írók Szövetségének tagjainak (többek között Bencsik Orsolya, Macsovszky Péter, Nemes Z. Márió, Szabó Marcell, Sirbik Attila, Falvai Mátyás, Csáki Rita, Lengyel Zoltán, Debreceni Boglárka, Domokos Mátyás, Ayhan Gökhan, Palágyi László, Izsó Zita, Borbáth Péter, Neszlár Sándor, Csepregi János, Kollár Árpád, Szőllőssy Balázs, Király Farkas) szövegei inspirálták.
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés