bezár
 

film

2011. 05. 03.
Magyar filmfesztivál Zágrábban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs magyar filmeket mutatnak be Zágrábban keddtől szombatig a magyar nagykövetség és a horvát filmszövetség rendezésében Magyarország soros EU-elnöksége alkalmából.

prae.hu

Az alkotásokat a zágrábi Tuskanac moziban vetítik. A kortárs magyar filmek válogatásánál a nagykövetség a műfaji sokszínűségre törekedett; szerepel a programban Tarr Béla első nagyjátékfilmje, az 1979-ben bemutatott Családi tűzfészek is.

Tarr Bélát - aki az idei Belinalén Ezüst Medve-díjat kapott A torinói ló című filmjéért - jól ismerik Horvátországban, a filmes szakma és az újságírók is kultikus filmesnek tartják. A rendező 2006-ban a Spliti Nemzetközi Új Film Fesztiválon életműdíjat kapott, idén áprilisban a dubrovniki Libertas Filmfesztiválon a Mester címet vehette át. Annak a fesztiválnak a zárásaként is a Családi tűzfészket vetítették a dél-adriai városban.

A kedden kezdődő zágrábi magyar filmfesztiválon Tarr filmje mellett Herendi Gábor Valami Amerika 2, Bogdán Árpád Boldog új élet, Szajki Péter Intim fejlövés, valamint szombaton Tóth Barnabás Rózsaszín sajt című moziját láthatja a horvát közönség. Valamennyi filmet horvát felirattal vetítik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés