bezár
 

színház

2011. 05. 03.
Temesvárra utazik a Frenák Pál Társulat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Temesvárra utazik a Frenák Pál Társulat: a csoport két előadással lép a közönség elé a helyi nemzeti színház által szervezett Román Dráma Fesztiválján, amelyet május 7. és 15. között tartanak.

Szkéné színház

A fesztiválon május 12-én a Twins című előadás, másnap a csapat legújabb darabja, Frenák Pál első színházi rendezése, a sWitch című produkció lesz látható - közölte a társulat az MTI-vel.

A közlemény kiemelte, hogy a tánc világnapja alkalmából a Magyar Táncművészek Szövetsége az idén az évad legjobb alkotójának Frenák Pál Harangozó-díjas táncművész-koreográfust, a Frenák Pál Társulat művészeti vezetőjét választotta.

Mint írták, a Frenák Pál Társulat és a Temesvári Nemzeti Színház közös produkciójaként készült sWitch című darab középpontjában a nő, a nőiség áll. A temesvári színház színésznői és Frenák Pál társulatának táncosai kifejezetten nőket érintő kérdéseket vetnek fel, amelyek elsősorban a női integritás és egyenjogúság témaköréhez tartoznak.

Frenák Pál e darabjával a kortárs tánctól némileg eltávolodva új útra indul a temesvári színház színészeivel és saját társulata tagjaival. Ebben a kísérletező munkában Varga Mátyás költő, dramaturg, továbbá a korábbi darabjaiból már ismert Gilles Gauvin zeneszerző és Philippe Martini videóművész volt alkotótársa.

A Twins című előadás - amely 2009-ben a Közép-Európa Táncszínház közreműködésével készült - a 2006-ban bemutatott Mil An című kompozíció ikerdarabja. Két táncos, két maszkos figura hol ikerbábuként, hol ikertestvérként keresi az egység, az összetartozás, az elszakadás, az egyedüllét és a magány állapotait.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés