bezár
 

zene

2011. 05. 03.
Dzsesszterasz a győri Széchenyi téren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dzsesszterasz címmel a hazai dzsesszéket kiválóságai egy-egy alkalmi formációban mutatkoznak be a győri Széchenyi téren májustól augusztusig minden hónap második vasárnapján.

prae.hu

Mint azt Sarkadi Mónika, a programokat szervező művészeti és fesztiválközpont igazgatója az MTI-nek elmondta, az első koncertet vasárnap tartják, amikor Bényei Tamás és Juhász Zoltán szórakoztatja
a műfaj kedvelőit.

Előbbi bendzsón, trombitán játszik és énekel, utóbbi a nagybőgőt szólaltatja meg. Közreműködik Antal Tibor hegedűn.

Június 12-én dzsesszkvartett lép fel a felújított Széchenyi téren: Csepregi Gyula (szaxofon), Gayer Ferenc (bőgő), Rátonyi Róbert (zongora) és Jeszenszky György (dob) alkotja a formációt.

Július második vasárnapján Gyárfás István gitáros, Czakó Péter bőgős, Antal Tibor hegedűs és Papa Fleigh trombitás játszik a győri dzsesszteraszon, míg a sorozat utolsó hangversenyét augusztus 14-én tartják Bódás Zsuzsanna (zongora), Jelasity Péter (szaxofon), Flór Noémi (bőgő) és Pödör Bálint (ütőhangszerek) közreműködésével.

A program összeállítását a tavaly 25 éves jubileumát ünneplő Hot Jazz Band zenekar és Budapest Ragtime Band vezetői támogatták. Az ötlet megvalósulását félmillió forintos forrás segíti, amelyet az Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert a győri fesztiválközpont.

A programsorozatot hagyományteremtő céllal indítja útjára a központ a győri Széchenyi téren lévő éttermi teraszokkal együttműködve. A szabadtéri koncertek ingyenesek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés