bezár
 

film

2011. 05. 02.
Godard-Truffaut sorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jean-Luc Godard és Francois Truffaut francia rendezők filmjeiből szervez vetítéssorozatot a Francia Intézet és az Örökmozgó Filmmúzeum keddtől egy bő hónapon át.

prae.hu

A francia mozi két kultuszrendezőjének műveit abból az alkalomból idézik fel, hogy április 28-án mutatták be Magyarországon Antoine de Baecque és Emmanuel Laurent Ketten a hullámban című dokumentumfilmjét a két rendező kapcsolatáról.

Bemutatják többek között Godard Kifulladásig című első, filmtörténeti jelentőségű alkotását Jean-Paul Belmondo és Jean Seberg
főszereplésével, valamint a rendező legújabb filmjét, a 2010-es cannes-i filmfesztiválon debütált Szocializmust, melyet most láthat először a magyar közönség. Truffaut munkái közül vetítik egyebek közt az 1973-as Oscar-díjas Amerikai éjszakát és az Antoine Doinel-sorozat két filmjét (Négyszáz csapás, Lopott csókok) is.

A részletes program megtalálható a www.inst-france.hu és a www.filmintezet.hu honlapon. A mozik az Örökmozgóban 800 forintért, a Francia Intézetben ingyenesen tekinthetők meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés