bezár
 

színház

2011. 05. 01.
A Rivalda Fesztiválon a miskolci színház a Szerelem című darabbal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Rivalda Fesztiválra - egykor Vidéki Színházak Találkozója - idén is meghívást kapott a miskolci teátrum társulata: az elmúlt évek egyik legérdekesebb, nemzetközi alkotógárda által létrehozott produkciója, Barta Lajos Szerelem című színműve lesz látható a fesztivál programján, május 4-én - közölte a Miskolci Nemzeti Színház kommunikációs és marketingvezetője vasárnap az MTI-vel.

Szkéné színház

Árvai Judit elmondta: a Rivalda Fesztiválon az évad legjobb vidéki előadásait tekintheti meg a közönség. Az elmúlt évben Martin McDonagh Leenane szépe című műve, azt megelőzően - a Vidéki Színházak Találkozóján - pedig Bulgakov Moliere (Képmutatók cselszövése) című drámája szerepelt a rendezvényen a miskolci színház repertoárjából.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Szerelem című előadásukat tavaly március 12-én mutatta be a Miskolci Nemzeti Színház Paolo Magelli rendezésében. Barta Lajos művéhez Arturo Annecchino olasz komponista és zongoraművész szerzett zenét.

Paolo Magelli szerint "Barta Lajos színműve zseniális. S hogy miért? Mert rendkívül érzékletesen ragad meg egy témát, ami mindenkit érdekel, foglalkoztat, amiről mindenki beszél, de senki sem tudná pontosan megmondani, hogy mi is az valójában. Ez a szerelem. Barta címadása is rendkívül ütős. A darab ugyanis úgy szól a szerelemről, hogy éppen a hiányát mutatja meg. Ez a fogás rendkívüli színpadi feszültséget teremt, és csak sorjáznak egymás után az egyszerre komikus és tragikus szituációk, amelyben pazarul megírt figurák kelnek életre."

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés