bezár
 

színház

2011. 04. 30.
Operettgálával mutatkozik be a miskolci teátrum a Regensburgi Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Májusban a Miskolci Nemzeti Színház operettgálája mutatkozik be a Regensburgi Színházban, a németországi nézők a hónapban több alkalommal is megtekinthetik a Halasi Imre - a teátrum igazgatója - által rendezett Operett csillagai című gálaműsort.

Szkéné színház

Árvai Judit, a Miskolci Nemzeti Színház kommunikációs és marketingvezetője szombaton az MTI-nek azt mondta: a teátrum sokfelé népszerűsítette már ezt a könnyed, ám igényes műfajt, legutóbb tavaly novemberben Izraelben, utána pedig Miskolcon is látható volt a gála.

A gálaműsorban - amelyet májusban négy alkalommal: 1-én, 2-án, 4-én és 8-án láthat a német közönség - közreműködik Bakai László, Bozsó József, Miksch Adrienn, Teremi Trixi, Vadász Zsolt és Csere László, valamint a miskolci színház tánckara - ismertette a részleteket.

Hozzátette: a regensburgi teátrum zenekarát Váradi Katalin vezényli. A németországi gálaesteken a világ legszebb operettjeiből hangzanak el részletek, egyebek mellett Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre olyan műveiből mint A cigánybáró, A mosoly országa vagy a Csárdáskirálynő.

Árvai Judit emlékeztetett arra, hogy a Regensburgi Színházzal évek óta sokszínű kapcsolatot ápol a Miskolci Nemzeti Színház: nem csak alkotóművészek és előadások cseréje valósult meg több alkalommal a két teátrum között, de néhány évvel ezelőtt közös produkció is készült. Ez év februárjában pedig a Regensburgi Színház Balett Együttese volt a Tánchétvége Miskolcon vendége, és ők nyitották meg az ÚjraTáncEgyütt 24 órás nonstop tánc-eseményét is a Kamaraszínházban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés