bezár
 

zene

2011. 04. 29.
Május elsején indul a Cembalissimo sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május első vasárnapján indul a Cembalissimo 2011 elnevezésű nemzetközi csembalófesztivál, amely idén budapesti, fehérvárcsurgói és szentendrei koncertekkel várja az érdeklődőket.

prae.hu

Az egyhetes koncertsorozat első állomása a fehérvácsurgói Károlyi-kastély lesz, ahol május elsején a Svájcban élő orgona-csembaló-fortepianoművész, Johann Sonnleitner ad koncertet. Az esti hangversenyt megelőzően a Zeneakadémia volt és jelenlegi csembalista növendékei tartanak koncertet Mesélő csembaló címmel, amely során a legkisebbek is megismerkedhetnek a régi korok hangszereivel.

A következő három napban a svájci zenész mesterkurzusaitól lesz hangos a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ideiglenes épületének tanácsterme, ahová az intézmény csembaló szakos növendékein kívül orgonistákat, zongoristákat, zenetudományi szakos hallgatókat és zenetanárokat, zeneszerető embereket várnak a szervezők - mondta el Horváth Anikó, a fesztivál művészeti vezetője.

"Hihetetlen nagy tudású és nagyon jó kisugárzású tanár, aki már negyedik alkalommal jön mesterkurzust tartani a Zeneakadémiára" - árulta el Sonnleitnerről, akinek kiemelkedő zenei munkásságát a Clavicembalo Alapítvány saját díjával jutalmazzák majd a vasárnapi nyitókoncert végén.

A fesztivál keretében ezen kívül a belvárosi Szent Mihály-templomban, a fővárosi Bartók Emlékházban és a szentendrei Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészetoktatási Intézményben lesznek koncertek, zenekari estek, zeneiskolai tanároknak szánt szakmai képzések.

A május nyolcadikai zárókoncerten a fesztivál valamennyi előadója egyszerre lép színpadra a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés