bezár
 

színház

2011. 04. 28.
Táncmaraton a Merlin Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Változatos, színes programokat kínál a tánc világnapján a Merlin Színház: táncmaratonnal, fotókiállítással, táncfilmvetítéssel és performanszokkal is várják a közönséget pénteken.

A Merlin Színház, a Közép-Európa Táncszínház és a Duda Éva Társulat szervezésében megvalósuló fesztiválon pénteken délután két órától szombaton hajnali három óráig vehet részt különböző programokon a közönség, a belépőjegy ára 290 forint - olvasható a színház közleményében.

Mint írják, a tavalyi, több mint ötszáz nézőt vonzó táncvilágnapi rendezvény után a már jól bevált recepthez hasonlóan az idén is szeretnék a szakma minél több szegmensét bemutatni. Így kortárs táncot, performanszt, fizikai színházat, valamint urban dance-, mozdulatművészeti, butoh- és flamenco-előadást is láthat a közönség a fesztiválon.

A rendezvény vendége Norvégia, a fesztiválon fellép Elle Sofe Henriksen Ne a bundája alapján ítéld meg a kutyát! című produkciójával.

A táncmaratonon látható lesz többek között Mándy Ildikó Társulata, a Batarita Társulat, Ladjánszki Márta, Kántor Kata, a Forte Társulat, Fehér Ferenc, a PR-Evolution Dance Company, a Duda Éva Társulat, a Közép-Európa Táncszínház, Gergye Krisztián és Grecsó Zoltán.

A fellépők között megtalálható a Táncos a csendben társulat is. A siketekből álló tánccsoport tagjai csodálói és elkötelezett hívei a flamenco lüktető ritmusának - siketen, hangok nélkül is. Elsődleges céljuk áttörni a falat a siket és a halló világ között.

A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben felhívják a figyelmet ennek a művészeti ágnak a fontosságára, megmutassák, milyen széles spektrumon mozog a tánc műfaja, és újabb rajongókat gyűjtsenek a társulatok és a táncművészet számára.

A világnapot, amelyet az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács hívott életre, 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre (1727-1810) születésnapján, április 29-én tartják.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés