bezár
 

színház

2011. 04. 28.
Mától kaphatók jegyek a POSZT előadásaira
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön kezdődik a jegyárusítás a június 9. és 18. között sorra kerülő XI. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) előadásaira.

Stenczer Béla színművész, a fesztivál ügyvezetője szerdán az MTI érdeklődésére elmondta: a belépőket reggel 9 órától a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárában, 10 órától pedig az interneten is meg lehet vásárolni.

Az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan idén is óriási érdeklődés kíséri majd a versenyelőadásokat. Az aktuális színházi találkozó programja ráadásul a darabokat, a társulatokat, a színészeket és a rendezőket tekintve is igen erős - jegyezte meg.

Hozzátette: ezúttal is számítani lehet arra, hogy több előadásra napokon, vagy esetleg órákon belül elfogynak a jegyek. Ezek általában olyan darabok, melyek nézőterei 30-60 ember befogadására képesek.

Stenczer Béla felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Színház Vadászjelenetek Alsó-Bajoroszágban és a HOPPart Társulat Chicago című darabjaira csütörtökön még nem, csak később kaphatók jegyek, amikor eldől, hogy azokat hol tudják megtartani.

Az ügyvezető a POSZT idei pénzügyi helyzetéről szólva megjegyezte: még nem tudni, hogy a fesztivál mekkora állami támogatásra számíthat.
Utalt arra, hogy egy korábbi megállapodás szerint a találkozó alapját képező 150 millió forintos keret egyik felét a pécsi önkormányzat, másikat a kultúráért felelős szaktárca biztosítja. A város teljesít, az állami dotáció nagysága azonban május végén válik ismertté. Stenczer Béla szerint onnan legfeljebb 50 millió forintra számíthatnak, emiatt off-programok maradhatnak el.

"Az off-rendezvények szervezésénél ezért egy becsült összeggel, 30 millió forinttal kalkuláltunk. Sok ötletünk, elképzelésünk kiesik a rostán, mert költségvetési szempontból nem fér bele a fesztiválba. Ugyanakkor kockázatot vállaltunk, mert ha annyi pénz sem jön, amire számítunk, csődbe kerülhetünk, ha több jön, időhiány miatt már egy sor olyan programot nem szervezhetünk meg, melyre korábban lehetőség lett volna" - mondta az ügyvezető.

Stenczer Béla hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a főbb off-programokat, köztük a tizenhét év után újra összeálló East együttes koncertjét szeretnék megtartani.

A fesztivál szervezői korábban arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a POSZT-ot Törőcsik Mari, a nemzet színésze nyitja meg. A tíznapos találkozó tizenöt versenyprogrammal, és valószínűleg az előző évihez hasonlóan mintegy 280 úgynevezett off-programmal várja a közönséget.

A versenyprogramokat nyolc-kilencezer ember láthatja, a jegyek felét a szakmának tartják fenn, a POSZT különböző rendezvényei pedig összesen mintegy ötvenezer látogatót vonzanak.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés