bezár
 

zene

2011. 04. 26.
Tavaszi bál a Pannon Filharmonikusokkal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 19. század hangulatát idéző tavaszi bált alapít a fennállásának 200. évfordulóját ünneplő Pannon Filharmonikusok zenekar. Az első rendezvénynek szombaton a pécsi Kodály Központ ad helyet.

prae.hu

Somogyi Renáta, a pécsi társulat regionális értékesítési menedzserének tájékoztatása szerint a bál Silló István vezényletével romantikus opera- és operettnyitányokkal veszi kezdetét.

A nyitótáncot, a palotást a Pécsi Balett táncművészei adják elő. Ezt követően a Pannon Filharmonikusok 19. századi tánczenékkel, keringővel, polkával, mazurkával szórakoztatják a közönséget, később pedig az együttes rézfúvósainak közreműködésével a Smile zenekar gondoskodik a báli zenéről.

Az este folyamán bálkirálynőt választanak, és lesz tombola is, melynek bevételét a Pannon Filharmonikusok a Gyermán István Alapítvány segítségével a tehetséges muzsikus gyerekek javára fordítják.

A bálon felszolgált ételek receptjei a legendás dobostorta megalkotója, Dobos C. József 1881-es receptgyűjteményéből származnak.

A menüben szerepel többek között kaviáros töltött tojás, csibe-galantin kakukkfűvel ízesítve, szarvas-pástétom ribizlis mártással, miskulancia saláta, sárgarépaleves mézzel és fürjtojással, sertésgerinc-pecsenye káposztás tócsnival vagy éppen mandulahabbal és almapürével tálalt diótorta.

A megváltott belépőjegyekkel a bálra felkészítő táncoktatást is biztosítanak a szervezők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés