bezár
 

zene

2011. 04. 26.
Elmarad a koncert a RaM Colosseumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiváló magyar dzsesszisták és egy amerikai világsztár fellépésével hirdettek június 10-ére koncertet a fővárosi RaM Colosseumban; az est bevételéből kétmillió forintot a rákos megbetegedéssel élő gyerekeket segítő Bátor Tábor támogatására akartak fordítani. A program azonban pénzhiány miatt egyelőre elmarad - közölte a szervező kedden az MTI-vel.

prae.hu

Mint azt Fodor Péter közleményében írja, "sajnos, a jelenlegi gazdasági helyzet nem kedvez az ilyen szuperprodukciók megvalósításának". Több hónapos megfeszített munkával sem sikerült összehozniuk a koncert megrendezéséhez szükséges forrásokat, így a koncertet határozatlan időre elhalasztják.

Fodor Péter emlékeztetett arra, hogy a koncertet szervező BluePort Jazz Alapítvány fő célkitűzései közé tartozik a magyar-amerikai dzsessz zenei kapcsolatok erősítése és a beteg gyermekekkel kiemelten foglakozó Bátor Tábor támogatása.

Mindkét célt szolgálta volna a júniusi koncert, amelyen Benny Golson amerikai szaxofonos világsztár és a magyar dzsesszélet olyan jeles képviselői léptek volna fel, mint Sárik Péter, Fábián Juli és a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra.

Bár a koncertet elhalasztották, a Bátor Tábornak szánt támogatást biztosítja az alapítvány, a hazai dzsesszéletet támogatandó pedig egy különdíjat ajánlanak fel a májusi Balogh "Csibe" Jenő Jazz Zongora Tehetségkutató IV. helyezettjének - emelte ki Fodor Péter.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés