bezár
 

színház

2011. 04. 26.
Pina Bausch koreográfiái az OSZMI-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pina Bausch legendás koreográfus két ritkán látható előadásából láthat részleteket a közönség csütörtökön, a tánc világnapja előestéjén az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetben (OSZMI).

Szkéné színház

Mint az intézet az MTI-vel közölte, a tánc világnapja alkalmából a két évvel ezelőtt elhunyt Pina Bauschra emlékeznek. Az OSZMI Táncarchívuma gyűjteményéből A kékszakállú herceg vára inspirálta Blaubart című darabból, valamint a koreográfus stílusjegyeit összegző Waltzer című mű felvételéből vetítenek hosszabb részleteket délután fél háromkor az intézet konferenciatermében.

Az eseményen Fuchs Lívia tánctörténész beszél a hamarosan megjelenő, Pina Bausch életpályáját bemutató könyvről és a Táncarchívum néhány különleges dokumentumát is megtekinthetik a résztvevők.

Pina Bausch (1940-2009) halála után társulata együtt maradt, előadásaikat továbbra is játsszák Németországban és világszerte.

A Tanztheater Wuppertal-Pina Bausch június 13-án és 14-én vendégszerepel a Nemzeti Színházban. Egy Budapesten még nem látott Pina Bausch-koreográfiát, a 2008-as Sweet Mambo című darabot mutatják be a magyar soros EU-elnökség kiemelt kulturális programjaként.

A német táncművész-koreográfus társulata 2000-ben Wiesenland (Zöld Föld) címmel Budapesten, a Vígszínházban mutatta be többhetes magyarországi tanulmányút és műhelymunka impresszióiból táplálkozó produkcióját. Korábban - 1995-ben - a táncszínház Nelken (Szegfűk) és Café Müller című darabját is láthatta a magyar közönség.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés