bezár
 

zene

2011. 04. 25.
Judie Jay koncertezik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennégy évig mások lemezein énekelt, most végre elkészítette saját albumát és élete első önálló koncertje előtt áll Judie Jay. A triphop, a dzsessz és az elektro világában egyaránt otthonosan mozgó tehetséges énekesnő május 12-én az A38-on mutatja be friss anyagát.

prae.hu

Judie Jay, polgári nevén Maitinsky Judit sok mindennel foglalkozott már az éneklés mellett. Volt recepciós, programszervező, jelenleg ápolónőnek tanul.

Tinédzserkorában öt évig Kanadában élt családjával, ott tanult meg kiválóan angolul. Hazatérésük után, a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején kezdett a zenészek között mozogni.

"Több amatőr együttesből is kirúgtak, mielőtt egy tehetségkutató vetélkedő döntőjébe jutott Pluto Project elhívott fellépni. Később a Mantra Porno első lemezén, a 2003-ban megjelent Ganja Police-on és számos, akkoriban felkapott elektronikus zenész lemezén vállaltam énekesi szerepet" - idézte fel Judie Jay az MTI-nek.

Dolgozott együtt a Casio Samples-szel, a Beat Dis-szel és a Realistic Crew-val is, a szélesebb körű ismertséget pedig 2007-ben Zagar Wings of Love című dala hozta meg számára, ebben a számban Underground Divas néven egy szólóénekesnőkből álló csapat működött közre: Dagadu Sena (Irie Maffia), Péterfy Bori (Amorf Ördögök), Németh Juci (ex-Anima Sound System), Hódosi Enikő (Neo), Kutzora Edina (Yonderboi) és Judie Jay.

Megjegyezte, hogy a "dívákkal" azóta is remek kapcsolatban van, az azóta a Nemjuci nevű formációt vezető Németh Juci dalszövegeit például együtt írják.

"Hosszú ideje érlelődött már bennem egy önálló album elkészítése. Többször is nekivágtam, de valahogy soha nem jött össze, olykor az én hibámból, olykor másokéból, de talán nem is álltam még teljesen készen rá, nem értem meg lelkileg egy olyan lemezre, amire később is büszke lehetek. Most talán sikerült" - fejtette ki az énekesnő.

Judie Jay a Harmony címet adta lemezének. Mint magyarázta, örök harmóniakeresésben van, és számára egyfajta fedőnév is a harmónia.
"Sokfajta stílus harmonikus egymásmellettiségét akartam összehozni, nem utolsósorban az elektronikus és a klasszikus zene harmóniáját megtalálni. Nemcsak a triphop és a dzsessz, meg az elektro van jelen, hanem a Gone című dalban például a szving is. Magam írtam az angol nyelvű szövegeket és a dallamokat, a zenei alapot a Secta Chameleon elektronikus zenét játszó formáció tagjával, Máté Szabolccsal (Sab Mutuval) raktam össze" - mondta Judie. A Harmony-n a Secta Chameleon másik tagja, Balázs Béla (Lazybones) három számban működött közre, és Gergácz Gábor (Beat Dis, Anima Sound System) gitározott.

A Chameleon Records és a DDK Records közös gondozásában elkészült album a lemezbemutató koncertre jelenik meg; a More Than A Feeling című dalhoz készült klip - amelyben Judie Jay robotként énekel - már megtekinthető a Youtube-on.

Az A38 hajóra május 12-én ellátogatók a koncertjegyhez ingyen megkapják a Harmony című CD-t. Judie Jay mellett Máté Szabolcs is színpadon lesz, valamint Staindl Gergő (gitár), Konaka Rika (háttérvokál) és Delov Jávor (dob). A hangtechnikáért Németh Márton, a fénytechnikáért és a vetítésért Totó és a Kiégő Izzók csapata felel. A koncert után Dj Infragandhi áll majd a lemezjátszók mögé.

Judie Jay végül elmondta az MTI-nek, hogy a tervei között szerepel az elmúlt tizennégy évben mások számára felénekelt dalokat is összegyűjteni egy albumra, de a "featuring Judie Jay" anyag egyelőre csak terv.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés