bezár
 

zene

2011. 04. 25.
Az Aschaffenburgi Oratóriumkórus és a miskolci szimfonikusok koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Különleges zenei csemegével várják az érdeklődőket a miskolci Művészetek Házában szerdán, ahol a Miskolci Szimfonikus Zenekar közös hangversenyét hallhatják az Aschaffenburgi Oratóriumkórussal.

prae.hu

A szerda esti koncerten Joachim Schüler vezényel majd, és az Oratorienchor Aschaffenburg mellett közreműködik a Miskolci Bartók Kórus. Énekel: Fodor Beatrix, Kiss Tivadar, valamint Geiger Lajos.
A repertoár szerint Puccini Messa di Gloria, Mottetto per San Paolino és Preludio Sinfonico művei csendülnek fel, illetve Bizet Te Deum-ja is hallható lesz.

Boronkai Edina, a miskolci szimfonikusok sajtómunkatársa a koncert kapcsán felhívta a figyelmet arra is, hogy Aschaffenburg település neve ismerősen csenghet a miskolciak számára, hiszen a testvérváros oratóriumkórusa már több éve színesíti Miskolc zenei életét, s a Miskolci Szimfonikus Zenekar is többször ellátogatott már a bajor városba.
A csaknem 70 ezer lakosú észak-bajor város 1996-óta áll testvérvárosi kapcsolatban a borsodi megyeszékhellyel. A szerdai koncerten pedig ismét az Oratorienchor Aschaffenburg kórussal dolgozik majd együtt a helyi zenekar.

Az Aschaffenburgi Oratóriumkórust 1947-ben alapították, azóta a német település kulturális életének jelentős szereplője. Megalapítása óta öt karmester irányította. Franz Büchinger volt a kórus alapító karnagya, aki megalapozta a kórus hírnevét és igen gazdag repertoárját.

A legnagyobb kórusműveket adták elő Verdi Requiemjétől, Beethoven IX. szimfóniáján keresztül Haydn és Bach oratóriumaiig, de nem maradt kis a sorból Kodály Psalmus Hungaricusa és Orff Carmina Buranája sem - fűzte hozzá Boronkai Edina.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés